R’n’R JAKO DOMA vol. II: BISTRO BUDE!

/aneb druhý benefiční koncert pro Kuchařky bez domova/

UPDATE: Sečteno a podtrženo, po odečtení všech nákladů jsme vydělali 85 351 Kč. Navíc nadace Divoké husy přidá 60 tisíc. Dohromady to dělá 145 351 Kč.
Moc vám všem děkujeme! Heslo dne je: BISTRO BUDE!

 KDY: čtvrtek 14. dubna, od 19.00

 KDE: klub FAMU (Smetanovo nábřeží 2, Praha 1)

 KDO/CO: naživo účinkují: LETO / PLEASE THE TREES /  POTMĚ / VOBEZDUD … dále na programu – např. „bizaaar bazar“ oblečení a  doplňků (krásné, výjimečné, zajímavé, bizarní i nebizarní oblečení nebo boty, šperky a doplňky), promítání krátkého animovaného filmu nebo  dobročinná dražba krásných uměleckých děl či zážitků. K tomu můžete zakousnout veganské dobroty od Kuchařek bez domova nebo si pořídit  tričko s nápisem Jsem pouliční živel.

 V lednu 2014 jsme pořádali_y první benefiční koncert pro Kuchařky bez domova. Podařilo se vybrat neuvěřitelných 66.311,– Kč, díky nimž jsme  mohli_y pořídit nezbytné kuchyňské náčiní, aby kuchařky mohly vařit a připravovat jídlo pro venkovní akce a cateringy. A po dvou letech  usilovného pátrání máme konečně také prostor vhodný pro bistro a profesionální kuchyni – ten nám za symbolické nájemné poskytne MČ Praha  5, což je už i náležitě podepsáno, zpečetěno. I tak ale potřebujeme tento prostor zrekonstruovat a pořídit potřebné vybavení, abychom s  provozem mohli_y začít. Proto jsme se rozhodli_y pro vybudování kuchyně pro Kuchařky bez domova uspořádat druhý benefiční koncert.

Kuchařky bez domova nejen vaří, ale navzájem si pomáhají, vzdělávají se, vzdělávají jiné, hrají divadlo, bourají stereotypy a předsudky, vydávají noviny, mění svět. Slovo „kuchařka“ s námi dostalo nový rozměr. Přijďte nás podpořit a dozvíte se, co jsme zač.

Více informací: R’n’R JAKO DOMA: BISTRO BUDE aneb benefit pro Kuchařky bez domova podruhé / live: Leto, Please The Trees, Potmě, Vobezdud

Výtěžek benefice zdvojnásobí Nadace Divoké husy.

Mediálním partnerem akce je kulturní čtrnáctideník A2.

Jako doma – Homelike, o.p.s. je nezisková organizace, která prostřednictvím spolupráce a emancipace žen v sociální tísni usiluje o ukončení bezdomovectví a odstranění sociálních a genderových nerovností.  Projekt Kuchařky bez domova má za cíl propojení dvou zdánlivě odloučených skupin: žen v sociální tísni a veřejnosti. Spojovacími články se stává jídlo a společně strávené chvíle ve veřejném prostoru. Stánky s veganským jídlem, které uvařily Kuchařky bez domova, se objevují na různých farmářských trzích, akcích a na pražské Náplavce a umožňují jim mimo jiné pracovat, budovat podpůrné vazby mezi sebou, ukazovat, co umí a měnit tak převládající stereotypní obraz bezdomovectví.